Vrei să-ți reamenajezi dormitorul și nu știi de unde să începi? Iată ce să faci!

Social

Te-ai săturat ca de fiecare dată când intri în dormitor să vezi aceleași decorațiuni, aceleași culori terne și să simți aceeași atmosferă? Înseamnă că e timpul pentru o schimbare! E important ca dormitorul tău să fie un spațiu cât mai creativ, unic și personalizat pentru a te simți cât mai bine, de aceea, după o anumită perioadă, este important să dai un refresh. Iar dacă nu știi cum să faci asta, noi suntem aici pentru a te ajuta să reamenajezi dormitorul eficient. Iată câteva sfaturi utile:

● Schimbă culoarea pereților

Dacă vrei o schimbare cu adevărat radicală, atunci trebuie să alegi o altă culoare pentru pereții din dormitor! Ține cont de faptul că atunci când vrei să schimbi cromatica este necesar să te raportezi la dimensiunea acestei încăperi. Într-un dormitor mic, se potrivesc culorile liniștitoare, cum ar fi alb fildeș, crem, perlă sau gri deschis. De asemenea, se potrivesc și nuanțele deschise, precum albastrul azuriu și verdele salvie. Misiunea de a alege o culoare pentru un dormitor mare nu mai este atât de complicată. Culori precum albastrul deschis, verdele sau griul se potrivesc perfect în dormitoarele în care pătrunde lumină naturală pe parcursul zilei.

● Alege decorațiuni îndrăznețe

Cunoști expresia „detaliile fac diferența”? Aceasta se aplică și atunci când vrei să redecorezi dormitorul, deoarece elementele de decor sunt cele care personalizează spațiul și îl scot din anonimat. Cele mai potrivite decorațiuni pentru dormitor sunt plantele în ghiveci, vazele de flori, oglinzile, cutiile și coșurile pentru depozitare. Noi îți propunem să fii cât mai creativ când vine vorba de amenajarea camerei tale, iar tablourile pentru dormitor sunt esențiale. Dacă încăperea ta este de mari dimensiuni nu te limita la un singur tablou, folosește cel puțin două sau chiar o serie de mai multe fotografii similare pentru a crea o mică galerie.

● Amplasează corpuri de iluminat

Lumina este esențială în dormitorul tău deoarece contribuie la perceperea cromaticii alese în această încăpere. O lustră supradimensionată va face camera să pară mai mare, iar pentru dormitoarele mici, cu tavanul înalt, lustrele lungi și aplicele pot oferi o iluminare foarte bună și vor adăuga un plus de eleganță dormitorului.

● Adaugă perne decorative

Pernele decorative nu trebuie trecute cu vederea deoarece uneori pot schimba total aspectul dormitorului tău. Așadar, dacă vrei să reamenajezi această cameră și-ți dorești un rezultatul nou și inedit, adaugă perne decorative de diferite dimensiuni și modele. Nu există o regulă atunci când vine vorba de integrarea acestora în camera ta, însă, în general, amestecul de imprimeuri arată mai bine cand folosești câte unul din fiecare „familie”. De exemplu, poți combina o pernă decorativă într-o culoare solidă cu una cu imprimeu floral și cu una cu imprimeu geometric.

Așadar, poți reamenaja dormitorul simplu și rapid, ținând cont de sfaturile noastre!

Sursa foto: Freepik.com

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook  , Instagram , YouTube , TikTok .